Marianna Lundgren ser fram emot att öppna Modehus på Torget, i september är det dags.

Modehus öppnar på torget

Efter att för ett par år sedan fått lämna sin mångåriga lokal i Sandviken och ett tag mellanlandat vid Katrinedal har Marianna Lundgren som driver Modehus nu hittat hem vid torget i centrala Karlskoga.
– Jag tyckte det var synd att lägga ner en fungerande butik så jag bestämde mig för att köra ett tag till, säger hon, så jag tackade ja till den här lokalen vid torget.

Förutsatt att höstens kläder levereras som utlovat kommer den nya butiken, i den lokal där Önska tidigare höll till, öppna 1 september och tanken är att den helgen bjuda på lite invigningserbjudanden. Även om den nya lokalen är något mindre än de tidigare är konceptet detsamma och kunderna kommer att känna igen sig.

– Vi fortsätter satsa på kläder för den mogna kvinnan, säger Marianna och tillägger att det behövs en sådan butik i Karlskoga, man ska inte behöva åka till andra orter för att hitta kläder.

Det behövs variation i utbudet menar hon, och tillägger att hon inte har något emot de stora kedjorna men att det också behövs mindre, fristående butiker som alternativ.

– Jag anser inte att man är konkurrenter, utan att man kompletterar varandra.

Det har varit intensivt med flytten under sommaren, och när vi är på besök är det fullt upp med att få det sista klart. Larmet håller som bäst på att installeras, dagen efter kommer elektrikern för att dra den sista elen så man får belysning i skyltfönstret och så ska skylten upp.

– Nygrens har hjälpt mig med en del stora möbler, men det mesta har jag kört själv, så det har varit skytteltrafik, säger Marianna med ett leende.

Hennes nya grannar i butikerna runt om har varit välkomnande och hjälpsamma, och även från kunderna är tongångarna positiva. Många har hört av sig och är glada för att hon fortsätter driva butiken och snart ska öppna på torget. Ett mer centralt läge går inte att hitta och Marianna ser fram emot att öppna och möta kunderna igen.

– Jag hoppas det blir positivt, då blir jag väldigt glad, säger hon, förhoppningsvis kan vi bidra med lite liv och rörelse.

Text & foto: Nicklas Remmegård