Lina och Ralf Nord ser fram emot pensionärstillvaron.

Klassisk bygghandel tackar snart för sig: ”Dags att njuta av livet”

Efter 45 år som egenföretagare har Ralf Nord tagit beslutet att avveckla Nords Bygghandel och att lägga ut fastigheten i Linnebäck till försäljning. Innan dess passar man dock på att ha stor utförsäljning under sommaren där du kan fynda både byggvaror, inredning och inventarier.
– Det har varit en jättekul resa, men nu är det dags att hinna njuta av livet, säger Ralf Nord.

Fastigheten lades ut till försäljning hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i slutet av maj, och det har funnits en del intressenter. En förhoppning är att hitta en intressent som ser möjligheterna och kan ha någon liten familjeverksamhet i lokalerna.
– Det finns jättestor potential för den som är lite driftig, menar Ralf.

När det för några år sedan uppstod virkesbrist och man som en följd fick minskad försäljning började tanken på att sluta gro, och att kunna dra sig tillbaka och hinna njuta av pensionärslivet kändes allt mer lockande. Förhoppningen var att någon skulle vilja driva verksamheten vidare, men med det osäkra världsläget och ökade konkurrensen har det varit svårt att hitta någon som varit villig att ta chansen.


– När vi började fanns det bara vi och Bjelkes i Karlskoga, minns Ralf, så det är lite skillnad.

Ralf, Lina och hunden Kasper.

Med 45 år som egen företagare, varav 30 i Linnebäck, finns mycket minnen men ett som sticker ut lite extra är när man 2006 byggde den stora butikslokal där man huserade fram till i fjol.
– Då hade jag ännu ett tiotal anställda att basa över samtidigt som vi byggde den nya lokalen som egen entreprenad, så då var det lite slitigt, men väldigt roligt att få inviga den.

Tanken är att avvecklingen av företaget ska vara klar framåt hösten, och fram till dess har man stor utförsäljning av både varulager och inventarier. Sedan är tanken att Ralf och hustrun Lina ska leva en lugn och skön pensionärstillvaro, med vinterhalvåret i huset i Portugal.
– Det har varit roliga år med företaget och alla kunder, nu ska vi njuta av livet.

Text & foto: Nicklas Remmegård.
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling