Ett snäpp upp för Karlskoga Summertime Blues Festival

Årets upplaga av Karlskoga Summertime Blues Festival närmar sig. Lördag 29 juli är det dags för festival vid näset, och från arrangörshåll känner man sig laddade.
– Det ska bli riktigt kul, säger Mike Luff, och vi har redan börjat sälja mycket biljetter, mer än i fjol.

Med bara veckor kvar till festivalen har han nyheter att presentera. Framförallt har artistprogrammet kompletterats med duon Double Comfort som kommer underhålla före och mellan kvällens artister.

Från scenen kommer det under kvällen bjudas blues, rock och souliga tongångar med Eric Gadd, Mikael Rickfors, Virginia and the Skybenders, Slowman Band och The Blue Benders. En line-up Mike beskriver som en stark blandning artister.
– Det var riktigt bra i fjol, men i år har vi tagit ett steg upp, säger han.

Andra nyheter är att man i år har serveringstillstånd för hela området istället för i ett särskilt serveringsområde, och att man utöver Tickster även säljer biljetter – som till och med 15 juli går att köpa för ett förmånligt earlybirdpris – via Daisuke vid torget i Karlskoga. Mike berättar även att det är just Daisuke som tagit över gamla pumphuset och kommer öppna där i mitten av juli.

Precis som i fjol inleder man dagtid med en Kids Festival med fritt inträde. Då bjuds roliga aktiviteter för hela familjen med bland annat ponnyridning, ansiktsmålning, clownframträdande och trolleri, och så kommer Boris och Doris och bjuder alla barn på glass.

Text: Nicklas Remmegård.