Simon Holm, Uffe Pettersson, Sofie Edgren, Eva-Lena Lichtermann och Beata Bäckman är gänget på Dahlgrensbagaren.

Pangstart för familjärt Degerforsbageri

Gott hembakt bröd och bra kaffe, det har visat sig vara ett framgångsrecept för Dahlgrensbagaren i Degerfors. Sedan öppningen i vintras har kunderna blivit allt fler i bageriet och caféet som ligger vid infarten till samhället.
– Det har bara ökat säger Eva-Lena Lichtermann, det är jättekul.

När Mnytt kommer på besök har morgonruschen lagt sig, så hela gänget på Dahlgrensbagaren slår sig ner för en pratstund. Det märks snart att det här är en grupp som trivs med jobbet och med varandra. Stämningen är familjär, kommentarer och skämt kommer på uppstuds.
– Vi är som en liten familj allihop, konstaterar Eva-Lena, även om inte alla har blodsband.

Hon berättar att hon varit länge i branschen, att hon brinner för bakning, att det är avkoppling för henne att baka.
– Och jag gillar att prata med folk, flikar delägaren Uffe Pettersson in med ett skratt.

Dahlgrensbagaren öppnade i januari och har fått en rivstart med många och nöjda
kunder.
– Vi smygöppnade lite och sedan sa det bara pang.

Läget vid infarten till Degerfors gör att många stannar till och köper med sig frukost eller kaffebröd på väg till jobbet. Det har även varit en hel del företag som hör av sig med beställningar, vilket är något man kommer försöka få till ännu mer till hösten.
– Det är roligt att se hur bra det går och hur glada alla är över att vi finns i Degerfors, säger Sofie Edgren.

En del köper med sig något gott, andra tar en fika i caféet, några gör båda delarna. Om någon efterfrågar något man inte har löser man det till nästa dag. Man gör också en hel del smörgåstårtor och fat med kallskuret på beställning, och kan då göra det helt enligt kundens önskemål.
– Det är roligt att kunderna kan ge förslag, och det mesta går att lösa, menar Eva-Lena.
– Går det att baka eller skära upp på en tallrik så kan hon göra det, ler Sofie med en nick mot Eva-Lena.

Text & foto: Nicklas Remmegård