Peter Gustafsson hälsar välkommen till Degernäs.

När man tänker på mat ska man tänka på Degernäs

När Peter Gustafsson och Martin Larsson fick möjlighet att ta över Degernäs Herrgård fanns inte mycket att tveka på, det var restaurangen de hade letat efter. Nu har man varit igång några veckor, och har fått en flygande start.
– Det har varit jättepositivt, säger Peter Gustafsson, många tycker att det varit efterlängtat att åter få en restaurang här.

Efter att ha smygstartat med lunchservering vid Valborg öppnade restaurangen på Degernäs Herrgård officiellt i slutet av maj. Att det har varit efterlängtat går inte att ta miste på.
– Alla har varit välkomnande och vill ha en restaurang här, säger Peter Gustafsson, med det här gensvaret ser det väldigt positivt ut framöver.

Han har själv en lång bakgrund som krögare, med utbildning som kock och sommelier och erfarenhet av att ha drivit restaurang i femton år. Han berättar att han och Martin hade varit ute och letat efter en bra restaurang att driva tillsammans, och var på gång att skriva på pappren för en annan restaurang när Degernäs kom in i bilden.
– När vi såg det här gjorde vi en helomvändning. Det är en vacker omgivning, det finns en lång historia… Det är en fantastisk idyll.

Något man kommer att satsa på är event, inte minst öl- och whiskyprovningar, och under sommaren kommer man regelbundet ha trubadurkvällar. I samband med golfveckan i slutet av juli kommer det att vara spelningar varje dag.
– Det är en vecka när det spelas golf, men här är alla som vill lyssna på musik och äta god mat välkomna.

Det är just den goda maten som står i centrum på Degernäs. Man erbjuder både lunch och kvällsservering med á la carte, håller köket öppet till 22 varje kväll och baren längre än så i samband med event.
– Degernäs ska vara ett varumärke som står för kvalitet, service och trivsel,
menar Peter, vi hoppas att när man tänker på mat och att gå ut och äta så tänker man på Degernäs.

Trots att man ännu inte hunnit marknadsföra sig särskilt mycket är gästerna många. Från Degerfors och Karlskoga, men man har också haft mer långväga gäster, och de kommentarer man fått har varit uteslutande positiva.
– Några har sagt att matens pris är alldeles för lågt i förhållande till kvaliteten, säger Peter med ett leende, det känns roligt.

Text & foto: Nicklas Remmegård