Många sommarlovsaktiviteter i Degerfors

Tillsammans med lokala föreningar i Degerfors, Svartå och Åtorp har Degerfors kommun startat ett initiativ för att skapa ett gemensamt sommarlovsprogram. Nu finns det en sommarlovswebb med en gemensam kalender för alla aktiviteter för barn och unga, och det är ett digert program som erbjuds.

Ett tiotal föreningar inom idrott och kultur har än så länge anmält sig för att arrangera aktiviteter, bland dem finns Degerfors IF, Svartå IF, Folkuniversitetet, Möckelns Ponnyklubb, RF-SISU med flera. Aktiviteterna spänner över ett brett fält, och där finns såväl traktorpulling och beach soccer som målarkurser och biofilmer för barn.
– Det här är en satsning som både stärker det lokala föreningslivet och ger barn och ungdomar information om roliga saker att göra på lovet, säger Eva Sundh som är tillförordnad chef för kultur- och utbildningsförvaltningen. Tanken är att vi ska kunna upprepa det här arbetssättet inför alla skollov.

Sommarlovet för grundskolan i Degerfors började 13 juni, och ända till dess var det möjligt att anmäla nya aktiviteter. Nu finns aktiviteter inlagda hela sommaren ända tills skolorna börjar igen i mitten av augusti.
– Vi vill ge alla barn en chans till ett aktivt och betydelsefullt sommarlov, säger Eje Johansson (V), ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden.
– Vi uppskattar att alla aktiviteter som anordnas under sommarlovet nu har en gemensam plattform. Det här är en chans för barn och ungdomar att komma ut, träffa andra och få nya intressen, fyller nämndens vice ordförande Petra Erixon (M) i.

Degerfors kommuns sommarlovswebb med hela aktivitetskalendern finns på hemsidan: degerfors.se/sommarlov

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Degerfros kommun