Fina fiskemöjligheter i östra Värmland

Fiske hör sommaren till, och i vårt område finns många goda fiskevatten med stora möjligheter till härliga fiskeutflykter. Satsningen på fisketurism i Karlskoga och Degerfors fortsätter och det populära turistfiskekortet blir allt mer efterfrågat för varje år.

Ewa Thunberg, turismstrateg på Karlskoga kommun berättar att man efter det fiskeprojekt man hade ihop med regionen och tillväxtverket under åren 2016-2019 har fortsatt jobba tillsammans med fiskeområdesföreningarna och fiskeentreprenörerna i Karlskoga och Degerfors. En del av det är att man kan erbjuda ett turistfiskekort som är giltigt i tio dagar och ger möjlighet att fiska i ett 50-tal sjöar, bland andra de stora sjöarna i området som Möckeln, Storbjörken och Ölen, men också en rad mindre sjöar.
– Turistfiskekortet har vi marknadsfört mycket, och det har en bra försäljning som ökar varje år.

Kortet, som kan köpas antingen på plats på turistbyråerna i Degerfors och Karlskoga eller på nätet, säljs till fiskesugna runt om i såväl Sverige som en rad andra länder.
– Vi får försäljningsrapporter från ifiske.se och där kan vi se att det säljs mycket kort i Tyskland, Danmark och Finland, säger Ewa, det har till och med sålts något kort till Frankrike.

Utöver turistfiskekortet tillhandahåller fiskeområdesföreningarna allt från dags- till årskort, och även en del boendeanläggningar säljer fiskekort för att kunna erbjuda paket med boende och fiske.

Ewa menar att det finns ett stort fiskeintresse i regionen, och lyfter fram att man från kommunens sida i år satsar på en fiskebrygga mellan Näset och Aggerudsvikarna, vid den lilla udden mellan badplatsen och det nya soldäcket, vilket man tror och hoppas ska bli populärt.
– Det blir jättefint, säger hon, och fiske är en väldigt bra aktivitet för barn och unga.

Text: Nicklas Remmegård.