Cenneth Sangré ser fram emot att öppna, och hoppas på mycket besökare.

Gattet ska bli Vänerns bästa sjökrog

Bygget av Restaurang Gattet vid Kristinehamns inlopp fortskrider och steg för steg växer den nya restaurangen och gästhamnen fram. I mitten av juni får ägarna nycklarna till anläggningen.
– Vi ser fram emot att öppna och hoppas att många kommer hit, säger Cenneth Sangré som är en av dem som står bakom satsningen.

Det byggs och fejas för fullt på Restaurang Gattet för att hinna färdigt till den planerade öppningen i början av juli. I matsalen har de stora fönstren mot Vålösundet satts in och bjuder på en försmak av den utsikt som kommer möta restaurangens gäster. Där utanför pågår bygget av veranda och bryggor.
– Vi kommer att ha 55 meter kaj och två bryggor som sträcker sig ut i vattnet, berättar Cenneth Sangré medan han visar runt på bygget.

Tanken är att man utöver att vara restaurang även ska fungera som gästhamn där du kan lägga till med båten och där det finns dusch och toalett. Cenneths kompanjon Håkan Svensson har en bakgrund inom seglingen och kommer använda sina kontakter för att inte bara locka hit båtfolk utan också för att kunna arrangera tävlingar och seglingsevent med olika stjärnor på plats.
– Vi kommer att satsa mycket på event, säger Cenneth, där vi kan dra nytta av Håkans kontakter inom seglingen och alla mina kontakter från många år i nöjesbranschen.

Vi promenerar vidare in i bardelen, som även den kommer ha öppningsbara glasväggar mot verandan längs strandkanten. Längs den motstående väggen kommer en lång bardisk sträcka sig. Cenneth byter några ord med byggarna om färgsättningen på bardelen, påpekar att han inte bara vill ha vitt här inne.
– Bygget har flutit på, menar han, vi har MBS som huvudentreprenör och de har skött det jättebra.

Något datum för öppning är inte satt, men man får nycklarna i mitten av juni och behöver då ett par veckor på sig för att inreda och få igång allt, så någon gång i början av juli är planen. Den dagliga driften av restaurangen, som kommer ha en meny präglad av sjömat, kommer skötas av Johan och Ulrika
Ternemar som tidigare drivit Ölme Prästgård och nu kliver in som köks- respektive restaurangchef.
– Det är jättehärligt att prata med Kristinehamnarna om det här, ingen är negativ utan alla tycker det ska bli roligt, säger Cenneth. Vi ska bli Vänerns bästa sjökrog!

Text & foto: Nicklas Remmegård