Kommundirektör Susanne Afzelius och kommunstyrelsens ordförande Tony Ring inviger soldäcket med ett popp.

Båtbrygga invigdes med ett popp

Med tal, korv och strålande sol invigdes de nya båtbryggorna och soldäcket vid platsen för gamla småbåtshamnen i Karlskoga. En stor skara av både kommuninvånare som ansvariga på kommunen hade samlats vid stranden denna vackra försommareftermiddag.

Solen sken från en klarblå himmel när kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) och kommundirektör Susanne Afzelius klev upp den upphöjda sektion som för eftermiddagen fungerade som scen för att inviga den nya båtbryggan och soldäcket vid Aggerudsviken.

– Det byggs i en takt som i fornstora dar, konstaterade Ring och lyfte fram flera av de andra projekt som byggs eller byggts i området längs sjön: bostäderna vid de nya Aggerudsvikarna, aktivitetsparken, fiskebrygga, hundrastgård, iläggningsplats för båtar och det facilitetshus som kommer finnas i anslutning till båtbryggan.

Bygget av båtbryggorna har pågått i ungefär ett år, och innebär en stor uppfräschning av den småbåtshamn som tidigare funnits på platsen. Den gamla båthamnen var i behov av att rustas upp, och istället för att lappa och laga det nödvändigaste fattade man i politisk enighet beslutet att bygga nytt.

– Goda politiska beslut kombinerat med kompetenta och handlingskraftiga medarbetare gör skillnaden, sade Ring och fortsatte:

– Vi gör alltid lite mer än bara det som krävs.

Många hade kommit för att följa invigningen, premiärsitta på soldäcket och låta sig väl smaka av korven det dagen till ära bjöds på. Av de glada minerna att döma var det en nöjd skara, och de kommentarer som hördes handlade närmast uteslutande om hur fint det blivit.

Innan han till applåder poppade den flaska bubbel som markerade att däcket invigts skickade Ring också med en uppmaning till publiken att ta vara på de möjligheter som närheten till sjön och stranden innebär för Karlskogaborna.

– Passa på att ta för er av det goda livet och en livskvalitet som inte finns i alla kommuner.

Text och foto: Nicklas Remmegård