Myra Granberg kommer till Karlskogafesten (Foto: Amanda Nilsson)

Myra Granberg klar för Karlskogafesten

Fredag 30 juni är det dags. Inträdet är fritt och alla är välkomna när Karlskoga kommun traditionsenligt bjuder in till Karlskogafesten. Nu kan årets första artist avslöjas, och det handlar om en hitmaskin från Småland.

Efter att i många år ha hållit till i Ekmansdalen flyttade Karlskogafesten – som då gjorde comeback efter ett par års pandemiuppehåll – i fjol till Badhusplan, och där håller man till även i år.

– Förra året var en succé på alla sätt och vis, säger Anna Posth, kommunens näringslivschef, det var en riktig folkfest med omkring tiotusen besökare, vilket var över alla förväntningar.

Foto: Amanda Nilsson

Många har undrat vilka som ska uppträda på årets upplaga av Karlskogafesten, och nu kan den första av årets två artister avslöjas. Det handlar om ingen mindre än Nybrobördiga Myra Granberg som de senaste åren slagit igenom stort med låtar som HKF (Håll käften och försvinn) och Lose my mind. Med 135 miljoner streams och flitigt turnerande har hon nått en stor publik och fått en given plats på popkartan. Tidigare i våras släppte hon EP:n +3 bpm, och i sommar kommer hon alltså till Karlskoga.

– Det är svensk pop som tilltalar en bred publik, och det är precis vad Karlskogafesten ska vara, menar Anna Posth, det ska bli jätteroligt.

Tanken med Karlskogafesten är att det ska vara en folkfest som lockar både ung och gammal, och det har sedan starten varit ett uppskattat evenemang hos Karlskogaborna. Med artister som Loreen, Benjamin Ingrosso och Miriam Bryant har man år efter år lockat storpublik, och man ser fram emot en ny folkfest vid sjön.

– Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda det här för Karlskogaborna, och med årets artister tror och hoppas vi på en ny succé.