Snart dags för Rising Stars i Nobelhallen

Efter månader av förberedelser och övande är det äntligen dags, onsdag 31 maj går årets upplaga av Rising Stars av stapeln i Nobelhallen. Den årliga showen firar i år sitt femtioårsjubileum och det kommer bjudas en sprakande föreställning med musik, dans och mycket, mycket mer från Kulturskolans elever.

Årets föreställning har fått namnet The Greatest Show och storslaget blir det. 1400 barn och ungdomar från Kulturskolan och elever från grundskolans lågstadium medverkar i en show som har inslag från alla delar av Kulturskolans verksamhet. Med sig på scenen har de Smash Into Pieces sångare Chris Adam Hedman Sörbye, som efter succén i melodifestivalen nu kommer till Karlskoga som årets gästartist på Rising Stars.

Det första Rising Stars, eller Musikskolans dag som det kallades vid tiden, arrangerades 1974 och med åren har det blivit en älskad tradition för såväl medverkande som publik. För många av de medverkande barnen och ungdomarna är det ett minne för livet, och bland Kulturskolans elever är evenemanget efterlängtat. Förra året slogs publikrekord med 3000 besökare och man hoppas på ytterligare ett nytt rekord i år.

Biljetter till Rising Stars säljs på ICA Maxi i Karlskoga.

Text: Nicklas Remmegård

Foto: Sara Duvéng, Karlskoga Kommun