Den stora hallen passar bra för inomhusfotboll, men även för många andra idrotter.

Träningsläger i Storfors lyx för Örebroklubb

Dryga 20-talet tjejer från Rynninge IK jobbar sig svettiga under föreningens träningsläger i Storfors sporthall.
– Det här är verklig lyx för oss. Anläggningen har allt. Jag kommer att rekommendera den till alla min kontakter, säger tränare Jakop Alp.

Med allt menar han att det som föreningen behöver för ett bra läger finns i en och samma anläggning.
– Vi har varit här flera gånger tidigare. Här finns boende med bra sängar, jättefin hall med läktare, det är nära ner till centrum och dessutom får vi maten serverad på plats, säger han.

Både Jakop och de unga spelarna uppskattar att Storfors är en liten, lugn ort och att det är lätt att boka plats för läger.
– Hade den här anläggningen legat i Örebro så hade det varit bråk om att få boka. Då kanske små klubbar som vår inte hade haft en chans. Samtidigt har vi ju nära hit, säger han.

För spelarna, som spelar i ett vasst lag som vunnit de flesta av sina cup-matcher, är det gemenskapen som är viktigast. Inne i vandrarhemmet har tjejerna flyttat ihop våningssängarna och fått trippelbäddar både uppe och nere. Ingen har valt de mindre rummen med färre bäddar.
– Vi vill ju umgås. Att få ha kul tillsammans är viktigt för lagkänslan, annars har vi ju mycket fokus på träning hemma. Jag gillar att det är så lugnt här, säger Freja Berntsson, som visar sovrummen tillsammans med kompisarna Alva Brundin och Alice Karlsson.
Alla tre är nöjda med både sovkomfort och mat.
– Igår fick vi korv stroganoff till lunch och sen tacos på kvällen. Det var gott, säger Alva.

Ute i det väl tilltagna köket står personalen och förbereder lunchen, som laget ska hinna äta innan lägret avslutas. Det ser ut att vankas pasta och skinksås.
– Det känns roligt att få vara en del av lägerverksamheten, säger Sonja Enghag.

Tränaren Thomas Gröndal är också nöjd med anläggningen.
– Hallen är fantastisk och servicen jättefin, och nu finns det ju även andra aktiviteter i nya arenan även om vi inte hunnit testa dem denna gång, säger han.

Bengt Enghag, kassör i Idrottsalliansen som driver anläggningen, är glad över de positiva tongångarna från både tränare och spelare.
– Vi ligger just i startgroparna för att marknadsföra anläggningen brett. Vi har haft läger här tidigare, men det här är första lägret efter att vi öppnat arenan. Nu kan vi ju erbjuda fina möjligheter till aktiviteter även utanför den egna idrotten, säger Bengt, som betonar att hallen är perfekt för såväl inomhusfotboll, innebandy, handboll och basket.

I nya arenan finns padelbanor och golfsimulator, men också lokaler för boule, pingis, inomhusgolf, skytte och så småningom bowling.

Text & foto: Eva Wiklund