Deltagarna i Bjurtjärnsträffen har trevligt tillsammans. Nu satsar gruppen på en auktion den 22 april.

Bjurtjärnsträffen fixar auktion för Ukraina

Bjurtjärnsträffen är en aktiv grupp som träffas varje vecka för att testa olika aktiviteter eller göra utflykter. Nu samlar man sig för att göra en auktion till förmån för de behövande i Ukraina.
Lördag den 22 april öppnar man portarna klockan 14.00.

Det var en av gruppens trogna medlemmar som kom med idén – varför inte förvandla prylar som man inte längre behöver till stöd för andra?
– Det är ju eländigt på många ställen i världen, men Ukraina ligger nära. Jag tror att många skulle vilja hjälpa till om det fanns ett enkelt sätt, säger idégivaren Inga-Lill Skoging, som lyfte sina funderingar i Bjurtjärnsgruppen.

Nu är planerna klara och tanken är att ta emot prylar varje måndag eftermiddag när vävning och handarbete ändå pågår i Sockenstugan, strax intill församlingshemmet.
– Vi tar emot det mesta; husgeråd, prydnadssaker, leksaker, tavlor, trädgårdsgrejor, babykläder, lampor och lite mindre möbler, säger  Olle Sjöberg, som lovat att vara auktionist.

Gunilla Bengtsson påpekar också att blomskott kan vara intressanta.
– Vi tar emot allt som någon annan kan tänkas köpa. Böcker tar vi inte emot med undantag för barnböcker, säger hon.
Gruppen är laddad för auktion och vinsten ska gå via kyrkans kanaler för att hela summan ska nå fram till behövande.

Saker har redan börjat komma in och nu ser man fram emot givmilda människor som kanske passar på att vårstäda skåp och garderober.
– Dessutom vill vi bjuda på ett tillfälle till gemenskap här i Bjurtjärn. Självklart blir det också fika med hembakat, säger Birgitta Nordell.

Text & foto: Eva Wiklund