Så här kan entrén till Kristinehamns kommunhus se ut från Kungsgatan. Foto: Thorbjörnsson + Edgren Arktiekter

Lokal klar för Kristinehamns kommunhus

Lokalen för Kristinehamns nya kommunhus är utsedd, och mer centralt kan det nästan inte bli.

Kristinehamns kommun har i projektet Nya lokaler och arbetssätt arbetat för att samla sina administrativa funktioner i samma lokal. Nu är lokalen vald och den praktiska planeringen tar vid. Utifrån de grundläggande kriterierna att ha möjlighet till att ha en välkomnande och öppen entré, ett centralt läge ur flera perspektiv, goda parkeringsmöjligheter och att lokalen ska vara anpassningsbar enligt kommunens koncept för aktivitetsbaserat arbete föll valet på Fastighets AB Vintergatan vid korsningen Nya kyrkogatan och Kungsgatan.

– Alla fastighetsägare har fått chansen att komma med förslag. Mot slutet hade vi två bra förslag som vi valde mellan, säger Martin Willén, kommundirektör, i ett pressmeddelande.

– Nu ser vi fram mot att starta planeringen för framtidens arbetssätt tillsammans med Fastighets AB Vintergatan. Vi vill också rikta ett stort tack till de fastighetsägare som engagerat sig i processen.

Text: Nicklas Remmegård