Jag vill hjälpa så många som möjligt att lära sig manövrera och klara sig i en alltmer digital miljö, säger Anders Forsberg, Kristinehamns första digitala lots.

Kristinehamn utser digital lots

Kristinehamns Kommun satsar nu på en digital lots för att öka servicen till äldre och funktionsvarierade som har svårt att orientera sig i det digitala landskapet.

Det är Anders Forsberg, som tidigare arbetat inom LSS, som fått uppdraget som Kristinehamns kommuns allra första digitala lots. Rollen som digital lots innebär att han kommer erbjuda stöd för seniorer och personer med funktionsvariationer att bli mer digitalt aktiva och självständiga i sin vardag.

– Min vision med uppdraget är att öka det digitala innanförskapet hos äldre och människor med funktionsvariationer. Jag vill hjälpa så många som möjligt att lära sig manövrera och klara sig i en alltmer digital miljö, säger han.

Du kan träffa den digitala lotsen på biblioteket i Kristinehamn varje tisdag, då han finns tillgänglig för såväl bokade möten som drop-in-besök. Det finns även möjlighet att boka hembesök för den som så önskar.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Kristinehamn kommun