Ida Munter Alneskog, fastighetsförvaltare på Gladsheim.

Hjälper företag att hitta rätt lokal

Att hitta bra lokaler är centralt för de flesta företag. Fastighetsbolaget Gladsheim erbjuder kommersiella lokaler i bra lägen, och är måna om god dialog med de verksamheter som hyr lokaler hos dem.
– Det är spännande och roligt för oss att följa den resa våra hyresgäster gör, säger Ida Munter Alneskog, fastighetsförvaltare på Gladsheim i Karlskoga.

Ida Munter Alneskog berättar att intresset för kommersiella lokaler är stort i Karlskoga, och bland hyresgästerna finns allt från massagesalonger och bagerier till en leksaksbutik, och man har även en del kontorslokaler.
– Det är jätteroligt att det är så stort intresse, säger hon, särskilt i de här tiderna när det är oroligt i omvärlden.

– Men vi vill såklart ha ännu större intresse, lägger hon till med ett leende.

Målet är att ha hyresgäster i alla lokaler och att fortsätta utveckla sina områden. Ida betonar också vikten av bra service, att Gladsheim vill hålla en hög servicenivå och god dialog med sina kunder.
– Vi vill finnas med längs vägen för de företag som hyr av oss, säger hon, det är spännande och roligt att få följa den resa de gör.

Gladsheim, vars idé bygger på att satsa i mellanstora städer där det finns tillväxt och utvecklingsmöjligheter, köpte sina första fastigheter i Karlskoga 2019 och har i dag cirka 200 lägenheter och ett stort antal kommersiella lokaler på orten.
– Av det vi har är det mesta uthyrt, men det finns också objekt som är uppsagda och tillgängliga för uthyrning. Som den här, säger hon med en gest ut mot lokalen där vi träffas.

Här, alldeles intill Örebrovägen i Sandviken, har såväl elektronikhandel som badrumsbutik huserat genom åren. Ida menar att man är öppen för alla typer av verksamheter, och att man tillsammans med intressenterna får titta på vad som behöver och kan göras med lokalen för att anpassa den efter kundens behov. Lokalen är ganska stor – 400 m2 i entréplan och lika mycket i källarplan – och har ett bra läge med goda parkeringsmöjligheter alldeles utanför, så det är lätt att tänka sig att den kan passa till många olika slags verksamheter.
– Vi vill ha liv och rörelse, att man ser att det händer något när man åker förbi. Det vore roligt om det kommer något nytt som inte finns i Karlskoga sedan tidigare, det gynnar ju hela staden.

Text & foto: Nicklas Remmegård