Kommunalråd Eva-Lotta Härdig Eriksson, tekniske chefen Jukka Mäenpää och kommunchef Johan Rosqvist visar lediga tomter.

Sjönära tomtmark till salu

Storfors kommun har för tillfället ett 20-tal lediga villatomter med gångavstånd till bad- och båtplatser och i många fall även till skolor. Det visar en nyligen genomförd inventering.
– Vi har tagit ett samlat grepp för att visa tomter som är färdiga för att sätta spaden i backen. Det känns bra att kunna visa upp dessa fina lägen, säger kommunchef Johan Rosqvist.

Och förutom de kommunala tomterna, där vatten och avlopp, och fiberanslutning finns till tomtgräns ligger även en privat aktör i startgroparna i Bjurtjärn.

Vid Herrnäset kommer det att erbjudas 20 villatomter med sjöutsikt och ett stenkast ner till bad- och båtplats. Just nu pågår ett detaljplanearbete för området.
Jukka Mäenpää, enhetschef för tekniska enheten, säger att inventeringen av de kommunala tomterna är ett sätt att få ett samlat grepp om vad som finns att tillgå.
– Vi har en hel del fina lägen, även om det inte är sjötomter, säger han.

I tätorten finns elva tomter med gång och cykelbana direkt till skolor, sporthall och badplats.

I Kyrksten, där en ny skola och förskola planeras, finns fyra lediga tomter med direkt närhet till den planerade skolan och gångavstånd till bad- och båtplats.

I Lungsund finns fem lediga tomter med närhet till skogen och vattnet liksom till kyrka, hembygdsgård och bad- och båtplats.

Kommunalråd Eva-Lotta Härdig Eriksson säger att inflyttning är en prioriterad fråga i Storfors kommun.
– För oss är varje invånare viktig. Vi vill jobba för att de som bor här ska trivas och bo kvar, men också för att locka fler och nya invånare. Då känns det bra att vi nu gjort den här inventeringen, säger hon.

Hela utbudet av lediga tomter finns samlat på kommunens hemsida, där man enkelt får en överblick. 
storfors.se/ledigatomter

Text & foto: Eva Wiklund