Här är 2023 års tre största badrumstrender

TREND 1 – Urban Elegance

Urban Elegance är en förfining av industritrenden som vi sett under många år. Successivt har trenden blivit mindre skarp i sina kontraster och under 2023 och framåt ser vi ett utsökt spektrum av dämpade kulörer i turkos, blått, grönt och beige vid sidan av grått, svart och förföriska metalliska ytor. Urban Elegance är en trend för dig som lever den urbana livsstilen och söker en lyxig hotellkänsla med maskulin, elegant attityd och som har en förkärlek för det artificiella. Fokus på taktila material samt kakel som läggs i kantiga mönster – en skön kontrast till övrig inredning som tar alla möjliga geometriska former.

Dämpad färgskala utan alltför mycket kontrast

Färgskalan går i dämpade blå, turkosa och gröna kulörer med toner av grått och beige som grund, från ljus till mörk. Svart finns kvar om än i något mindre omfattning än tidigare. Vi söker fina övergångar utan alltför mycket kontrast mellan färgerna. Låt gärna ett enstaka föremål sticka ut med sin metallfinish, som en lampa eller blandare.

Allt om trenden: inr.se/urban-elegance

TREND 2 – Soft Simplicity

Denna sofistikerade badrumstrend – som vi valt att kalla Soft Simplicity – har en naturligt välkomnande känsla i blond färgskala, sprungen ur en längtan efter att få inleda morgon på ett lugnt och behagligt vis med kropp och själ i harmoni. Kulörerna går i varm beige och honung med crème och vitt som bas. I den mörkare änden ser vi brunt och stålgrått. Inga färger i den här trenden sticker ut eller tar över utan går snarare ton i ton och skapar en perfekt harmonisk enhet med fokus på tillvaratagande av det värdefulla nordiska dagsljuset.

En blond färgskala

Här regerar kulörerna som vi ibland nästan tar för givet: créme, honung, olika nyanser av beige, brunt och stålgrått. Tillsammans och ton i ton skapar de en varm och lugn harmoni som får oss att vilja stanna så länge vi bara kan i badrummet. Rummets naturliga ljusinsläpp i kombination med armaturer med mjuka former ger mening och kontrast beroende på tidpunkten på dygnet.

Allt om trenden: inr.se/soft-simplicity

TREND 3 – Green Spirit

Badrumstrenden som vi valt att kalla Green Spirit är en grön trend med fokus på såväl hantverk som design och inte minst hållbarhet och recycling. Färgskalan innehåller naturens alla gröna nyanser med beige och vitt som bas. Material som kalksten och betong – och även kompositmaterial för ökad hållbarhet – samsas i denna naturnära badrumstrend där mörkt trä och borstade varma metallfinishar sätter stilen.

Grön färgskala med vibrerande accenter

Trenden visar en naturlig färgskala med många nyanser av grönt och brunt tillsammans med en bas i vita och beige toner. Du kan gärna addera enstaka föremål till exempel handdukar eller tvålar i skarpa gröna nyanser eller gult för att få till den rätta vibrerande känslan utan att det tar över för mycket.

Allt om trenden: inr.se/green-spirit