Helgtips v. 7

Efter en lång och hård arbetsvecka kan det vara skönt att koppla av med en riktig filmhelg. Så här tipsar vi om en film att se på bio och två du kan se helt gratis på det ofta underskattade SVT Play.

FILM En skräckfilm med Nalle Puh och Nasse och blodtörstiga mördare trodde man kanske aldrig att man skulle se, men i Winnie-the-Pooh: Blood and Honey som hade svensk biopremiär tidigare i veckan är det exakt vad vi bjuds. Jag ska erkänna, jag har inte sett den. Den kan vara lysande, den kan vara helt fruktansvärd och den kan vara ett stort meh. Men bara premissen är så bisarr att den – alldeles oavsett vilka kvaliteter den i övrigt har eller inte har – känns som en film man måste ha sett. Visas på bio.

FILM Den groundhog day-inspirerade romantiska komedi Palm Springs (2020). Sarah (Cristin Milioti) träffar Nyles (humoresset Andy Semberg) på ett bröllop, och fastnar i en tidsloop där hon – likt han redan gjort i ett oändligt antal cykler – upplever samma dag om och om igen. De blir vänner, de är ju trots allt de enda två som märker vad som pågår, drar nytta av den odödlighet loopen pågår och drar ut på äventyr, men försöker med tiden allt mer desperat hitta en väg ut ur tidsloop. En rolig och underhållande film, gjord med lätt men säker hand. Finns att se på SVT Play.

FILM Galveston är en stad som upptar större delen av den långsmala Galveston Island på Texaskusten, inte långt från Houston. Det är också titeln på ett kriminaldrama med Ben Foster och Elle Fanning i huvudrollerna som en svårt sjuk yrkesmördare som flyr New Orleans efter ett bakhåll från sin chef, och en ung prostituerad som han får med sig längs vägen. Tillsammans med hennes lilla syster tar de sin tillflykt till ett hotell i Galveston. Det är spännande, och särskilt mot slutet har den en del actionfyllda sekvenser men filmens styrka är människorna, relationerna och de band som trots allt formas mellan den omaka trion. Galveston finns även den att se på SVT Play.

Nicklas Remmegård