Elika Installationer är Årets nyföretag

Ett snabbt växande företag med framtidstro, så beskrivs Elika Installationer som i slutet av januari tilldelades priset som Årets nyföretag 2021-2022 av Nyföretagarcentrum Möckelnregionen.

– Det är ett erkännande på att vi gör något bra, säger Andreas Adamsson.

Ett 20-tal medlemmar och partners till Nyföretagarcentrum hade samlats på Bofors Hotell för utdelningen av priset till årets nyföretagare. Efter en inledande lunch och välkomsthälsning av Nyföretagarcentrums styrelseordförande Fredrik Sundström – som också tog tillfället i akt att presentera den nya styrelsen – vidtog prisutdelningen i hotellets salong.

Helene Almqvist, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum, fick ordet och läste upp motiveringen till varför Elika Installationer fått priset. Där nämndes såväl att Elika representerar elektrikerbranschen med hög och god finansiell stabilitet som att företaget utvecklats till ett snabbt växande företag med framtidstro. Efter de fina orden var det två märkbart glada pristagare som fick kliva fram för att ta emot blommor, diplom och vandringspriset av glas.

Styrelsen för Nyföretagarcentrum Möckelnregionen, från vänster: Pernilla Andersson Wiss, Britt-Marie Room-Östberg, Fredrik Sundström (ordförande), Peter Rendius. Saknas på bilden gör Pierre Barsoma.

– Det känns jättekul, säger Andreas Adamsson som tillsammans med Mats Atterstig står bakom Elika Installationer när Mnytt strax efteråt får en pratstund med pristagarna, det är ett erkännande på att vi gör något bra.

Mats och Andreas startade upp företaget 2020 och hade då många års erfarenhet av elektrikeryrket i bagaget. De beskriver det som att de gör det mesta inom elinstallationer, för såväl privatpersoner som företag.

– Vi är inte främmande för något i branschen.

De menar att det var mycket man behövde tänka på som man kanske inte riktigt visste innan när man startade företag, och där var Nyföretagarcentrum ett bra stöd som kunde bidra med rådgivning och kontakter.

– Vi fick med alla bitar vi ville ha, menar Mats.

Riktigt hur de ska fira priset har de inte hunnit fundera särskilt mycket på ännu. Något firande lär det bli, men efter prisutdelningen har de först och främst inbokade jobb att åka på.

– Så vi firar med att jobba, säger de med ett skratt.

Text och foto: Nicklas Remmegård