Helene Almqvist är ny rådgivare på Nyföretagarcentrum i Möckelnregionen.

Helene ger nyföretagare råd och stöd

På Nyföretagarcentrum får du som går i funderingar på att starta eget ett bollplank dit du kan vända dig med frågor och funderingar, eller bara för att bolla tankar. Sedan början av november är det Helene Almqvist, som fram till i våras drev Arken Zoo i Karlskoga, som står för rådgivningen på Nyföretagarcentrum i Möckelnregionen.

När Helene, efter att ha lämnat sin tidigare roll, kom i kontakt med Nyföretagarcentrum kände hon direkt att det var vad hon ville göra. Den första november tillträdde hon tjänsten efter att ha gått bredvid en period för att komma in i rollen, och är full av energi för att komma igång på allvar.
– Jag står i startboxen och frustar, säger hon med ett skratt.

Det märks att hon trivs på nya jobbet. Hon sprudlar av entusiasm, ser fram emot att få träffa och hjälpa många nyföretagare i sin nya roll och att kunna dela med sig av vad hon lärt sig under sina år som företagare.
– Det är större intresse för att starta företag än jag någonsin trodde, säger hon, det finns mycket inspiration ute i stugorna, både i stort och smått.

Hon menar att det finns goda förutsättningar för att starta eget företag i Möckelnregionen. Kommunerna i både Karlskoga och Degerfors är företagsvänliga och har bra organisationer som kan vara behjälpliga med både det ena och det andra, och det finns en öppenhjärtlighet företagare emellan som underlättar.

Tar du som går i tankar på att starta eget dessutom hjälp av Nyföretagarcentrum, vilket är helt kostnadsfritt, har du goda chanser att lyckas med ditt företagande. Hela 84% av de företag som fått råd via Nyföretagarcentrum finns kvar efter tre år.
– Att ett företag lyckas är alltid företagarens förtjänst, påpekar Helene, men att kunna bidra med en liten pusselbit längs vägen är jättehäftigt.

Text & foto: Nicklas Remmegård