Christmas shop poppar upp på Berget i Degerfors

Som en festlig avslutning de sista veckorna innan Antik- & Kuriosaboden lämnar Berget har Marita Olén Widenberg fyllt butiken med tomtar och andra julsaker, och skapat ett julälskarens eldorado. En christmas shop har poppat upp i Degerfors.

– Det är min sista jul här och jag tänkte att ska jag ändå flytta kan jag göra något kul som avslutning, berättar Marita.

Så hon bestämde sig för att fylla upp lokalen med julsaker och för några veckor förvandla Antik- & Kuriosaboden till en julbutik, en christmas shop. Här finns tomtar i varenda vrå, allt från antika porslinstomtar till vackra handgjorda textiltomtar tillverkade på 50-talet. Från en lampa hänger ett par av de senare med skridskor på fötterna.
– De är helt underbara, utbrister Marita.

Men det är inte bara tomtar. Här finns handgjorda julprydnader, de efterfrågade änglarna från Goebel, jultextilier som bonader, dukar och handbroderade julgransmattor, grötfat, julstrumpor och mycket mer som julkrubbor och adventsljusstakar, både som dekorationer och julklappar. Mycket Lisa Larson, både luciatåg och tomtar.

För dig som vill frossa i julstämning och kanske köpa med dig en vacker antik tomte gäller det att passa på. Antik- och Kuriosabodens christmas shop är en tillfällig gäst, sedan stänger butiken för gott.
– Jag stänger när julmarknaderna är över vid första advent, säger Marita, det här blir finalen på mina fem år på Berget.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Marita Olén Widenberg