Eva Petersson och Mari Persson med årets adventskalendrar.

”Alla vet nog inte hur brett sortiment vi har”

Med nära femtio år på nacken är Hälsolivs, eller Life som många kanske känner butiken som, välbekant för Karlskogaborna. Med fokus på hälsa erbjuder man ett brett sortiment som spänner från livsmedel till skor.

Grunden är örter och ekologiska produkter, och därutöver har man kosttillskott, hudvård, fotriktiga skor och en hel del annat. I en hylla står olika teer, i en annan fröer, längs en vägg ett stort utbud av hudvårdsprodukter.
– Alla vet nog inte hur brett sortiment vi har, säger Eva Petersson.

Hon beskriver det som att hon mer eller mindre växt upp i butiken som startades av hennes föräldrar och som hon sedan tog över i början av 90-talet. Både hon och kollegan Mari Persson är utbildade hälsorådgivare med lång erfarenhet och kan hjälpa kunderna hitta rätt produkt utifrån deras behov. Det kommer ständigt nya produkter, rön och preparat. 

Såhär års är D-vitamin efterfrågat, liksom förkylningsprodukter. Även dubbkängor är populärt under hösten och vintern. Än så länge har hösten varit mild, men när temperaturen sjunker och halkan kommer är det många som vill kunna promenera säkert.
– I och med att vi har så varierande väder så finns behovet, säger Eva, fryser det till någon natt blir de aktuella.

När nu julhandeln närmar sig har man laddat upp med såväl adventskalendrar som glögg och andra godsaker.
– Vi har en hel del presenter och julklappar, säger Eva och räknar upp allt från hudvårdspaket till choklad till tofflor.
– Och vi kan sätta ihop paket efter önskemål, inflikar Mari.

De berättar att de får många glada kommentarer från kunder, och det är ofta någon tittar in och berättar att det de blivit rekommenderade fungerat.
– Det är jätteroligt när det blir bra, det är det som gör det hela, menar Eva.
Mari nickar instämmande:
– Det är mycket kontakt med kunder. Det är därför vi trivs så bra.

Text & foto: Nicklas Remmegård