Ta en skidtur på Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Tips på höstlovsaktiviteter och utflykter för hela familjen

Träffa nyfikna alpackor på Karlstad alpackagård, åk skidor i Torsby Skidtunnel & Sportcenter, utmanas på Boda Borg. Här finns något för både stora och små! Vi ger dig några tips på roliga aktiviteter att förgylla hösten med.

1. Mariebergsskogen – Karlstads stadspark med något för alla åldrar

I Karlstads stadspark, Mariebergsskogen, som ligger precis vid vattnet, finns massa kul för alla åldrar. Här kan hela familjen uppleva djur och natur på nära håll, både inne på Naturum Värmland och ute i Lillskogen. Under höstlovet finns det massa roliga upplevelser i Mariebergsskogen! Kom för en skattjakt i skogen, busa runt i lekparken, ät kanelbullar och pannkakor i kaféet eller leta kastanjer och samla vackra höstlöv.

Läs mer om höstlovsaktiviteter i Mariebergsskogen

2. En spännande upplevelse på Boda Borg

Varje år under höstlovet förändras spelplanen på Boda Borg i Karlskoga. I år byter Boda Borg skepnad från Äventyrshus till den övergivna cirkusen!

Läs mer om Bodaborg

3. Träffa nyfikna alpackor på Karlstad Alpackagård

Gå på en vandring, fika eller yogaträna tillsammans med Kolan, Kakan och de andra alpackorna i hagen på Karlstad Alpackagård i Botorp, strax norr om Karlstad. En annorlunda upplevelse för hela familjen där du kommer de lugna och nyfikna alpackorna riktigt nära. På gården finns även en liten butik med honung från byn och olika produkter med den finaste alpackaullen.

Läs mer och boka Karlstad Alpackagård på höstlovet

4. Torsby Skidtunnel & Sportcenter – Åk skidor på höstlovet!

I Torsby får familjen ett aktivt höstlov där du kan kombinera barmarksträningen med ett skidpass. Här får du och familjen en härlig upplevelse då du kan åka skidor innan snön kommer utomhus. Skidtunneln har alltid perfekta förhållanden med -3 grader och vindstilla. Här är det lättvallat, tryggt och bekvämt för alla, oavsett åkvana.

Upptäck Torsby Skidtunnel & Sportcenter

5. Sundstabadet – Upplevelsebadet för alla åldrar

Kom och upplev Sundstabadet! Ung som gammal, busig eller lugn, stammis eller tillfällig gäst – här finns något för alla. I upplevelsebadet kan du ha kill-i-magen-kul oavsett ålder. Åk rutschbanorna Svarta Fallet och Stora Blå, simma i stillsamma laguner, ta dig an klätterväggen och flyt med i utomhuspoolen med strömmande vatten. Det finns även en barnavdelning med flera pooler med varmare vatten för de minsta där du träffar Inger och Lasse Sandbergs välkända figurer som Spöket Laban och Långa Farbrorn.

Upptäck Sundstabadet

Källa: Visit Värmland