Nu är det dags för smaka på Värmland

Helgen 24-25 september är det åter dags för Smaka på Värmland, matfestivalen och smakrundan som syftar till att lyfta fram lokala matproducenter i Värmland.

Smaka på Värmland består av två ben. En matfestival och en smakrunda.
Matfestivalen i Kristinehamn arrangeras i stadsparken där ett drygt 20-tal utställare samlas för att visa upp sina produkter. Det bjuds ett brett utbud av allt från chark till grönsaker och chokladpraliner, men också kokböcker, keramik och annat för det dukade bordet.
Under smakrundan, som alltså arrangeras parallellt med matfestivalen i Kristinehamn, bjuder över 50 matföretag i hela Värmland (från Hygn i söder till Sysslebäck i norra Värmland) in till besök i deras lokaler eller kommuner.

Även här är utbudet brett och du kan besöka gårdar, butiker, bagerier, bryggerier och mycket mer. En nyhet för i år att man kommer ha en samlingspunkt likt den i stadsparken vid Wiksfors Bruk i närheten av Säffle där ett tiotal utställare finns på plats med sina produkter.

Smaka på Värmland arrangeras av Nifa, Visit Värmland och Visit Kristinehamn som tillsammans arbetar för att hela Värmland ska vara en stark mat- och dryckesdestination. Matfestivalen arrangeras för tolfte året i rad och har kommit att bli ett av Sveriges populäraste matevenemang.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Smaka på Värmland