Kevin Ha, VD på Rosegarden Group.

Stark start för Rosegarden i Karlskoga

Tidigare i somras slog asiatiska restaurangkedjan Rosegarden upp portarna i Karlskoga, och man har fått ett varmt välkomnande med mycket gäster och glada tillrop.
– Det är alltid ovisst med nya etableringar men vi har haft en väldigt bra start i Karlskoga, vi är mycket nöjda, säger Kevin Ha, VD på Rosegarden Group.

Den med ljusa träslag inredda restaurangen ger ett sobert välkomnande intryck, från buffén stiger dofter som fårsinnet att färdas betydligt längre än de få stegen in genom dörren. Här, alldeles nära bron som låter Örebrovägen korsa Timsälven, har Rosegarden byggt en liten del av Asien.
– Vi fick ett erbjudande om att etablera oss här och det var en intressant kommun och ett bra läge, så då tog vi chansen, förklarar Kevin Ha varför man valde att öppna en restaurang i Karlskoga.

Han understryker vikten av att hitta rätt läge, och att det här verkligen känns som man hittat rätt intill E18 med en bensinmack som granne och nära till såväl bostäder som arbetsplatser. Något som inneburit att såväl ortsbor som turister hittat till restaurangen.
– Det är svårt att hitta så bra lägen som det här.

När den första Rosegardenrestaurangen öppnade i Malmö 2009, hade Kevin Ha redan lång erfarenhet från restaurangbranschen. 1999 öppnade han sin första restaurang hemma i Värnamo, och sedan dess har det flutit på. I dag har Rosegarden ett drygt 15-tal restauranger utspridda över landet och på sikt är målet att etablera sig i hela Sverige.

Restaurangen i Karlskoga har fått en bra start, med mycket gäster  och god respons från kunderna. Kevin medger dock att det var lite nervöst inför öppningen.
– Det är alltid lite pirrigt i magen att öppna nytt för man vet aldrig hur det ska gå, så det känns skönt att vi prickat rätt.

Mottagandet från Karlskoga och Karlskogaborna har varit över förväntan och Kevin har bara gott att säga om staden.
– Det är en väldigt trevlig stad med snälla och öppna människor och trevliga gäster. Vi har fått ett väldigt positivt bemötande och hela etableringen har känts smidig, man känner sig välkommen i Karlskoga.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Rosegarden