Dags för Konst runt Möckeln 23-25/9

Sista helgen i september, 23-25/9, är det åter dags för Konst runt Möckelns årliga konstrunda med öppna ateljéer hos de deltagande konstnärerna. Men redan en vecka tidigare, lördag 17 september, öppnar den stora sedvanliga samlingsutställningen i Karlskoga Konsthall.

Totalt 47 utställare – 40 medlemmar i föreningen Konst runt Möckeln, sex gästutställare och årets ungdomsstipendiat Maya Alfateh – visar upp sina verk på ett 30-tal platser Möckeln runt. Alla deltagande konstnärer medverkar också med ett verk på samlingsutställningen i konsthallen som efter vernissagen 17 september är öppen ända fram till 2 oktober.
– Det är hantverk, måleri, skulptur, keramik, foto, grafik, tekning; massor med olika spännande tekniker, säger Yvonne Lindbom, ordförande för Konst runt Möckeln.

Utöver att vara en utställning är Konst runt Möckeln en möjlighet för konstnär och publik att mötas, och Yvonne lyfter fram just mötet med besökarna som det mest berikande med konstrundan.
– Det är betydelsefullt med öppna rum för möten och en dialog med kultur- och konstintresserade besökare.

Målning av Dan Lekberg. 

Hon understryker att Konst runt Möckeln vill nå unga bildskapare i regionen, och uppmanar fler att bli en del av föreningen.
– Steget att söka medlemskap i en konstförening kan upplevas stort och lite främmande, och är kanske inte det första unga bildskapare tänker på, men vi välkomnar varmt yngre kultur- och bildskapare till föreningen. Det skapar nyanser och berikar, det är en framtid vilken bär frukt.

Konstrundan och samlingsutställningen är som alltid efterlängtade, och förväntningarna är höga.
– Det här ser vi verkligen fram emot. Det är en rolig helg för alla, och vi hoppas att så många som möjligt kan komma och titta på både konstrundan och samlingsutställningen.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Konst runt Möckeln