Ta med cykeln på bussen till tre cykelleder 

I sommar blir det möjligt att ta med cykeln på bussen.  Det öppnar möjligheter för de som ska cykla Unionsleden, Vänerleden eller Klarälvsbanan. Blir det regn och rusk under cykelturen eller tryter orken är det bara att ta sig till närmsta busshållplats och åka hem lugnt och bekvämt.

Genom ett gemensamt pilotprojekt mellan Region Värmland, Visit Värmland och Nobina är det nu nämligen möjligt att boka cykelplats på bussen fram till 14 augusti på ett stort antal av de bussavgångar som passerar de här tre cykellederna.

– Det känns extra kul att vi nu kan erbjuda anslutningar till Värmlands allra nyaste led, Vänerleden. Vi har arbetat hårt tillsammans med Region Värmland och Nobina för att få till anslutning med buss innan invigningen av Sveriges sjätte nationella cykelled nu på fredag och vi tror att många kommer att vilja testa på den i sommar, säger Niclas Wikman, projektledare på Visit Värmland. 

Cykelplatsen bokas kostnadsfritt via cykelbokning.varmlandstrafik.se och det går att välja mellan ett flertal turer på både vardagar och helger. På de här linjerna finns det bokningsbara avgångar:

• 505 (Kristinehamn-Gullspång) tar dig till Vänerleden.

• 600 (Karlstad-Värnäs) tar dig till Klarälvsbanan.

• 700 (Karlstad och Töcksfors) tar dig till Unionsleden.

• 800 (Karlstad-Åmål) tar dig till Vänerleden.

Det finns plats för två cyklar samtidigt på cykelstället och du kan lasta på och av din cykel på ett antal utvalda hållplatser.
Att binda samman cykelturismen och kollektivtrafiken är en av flera satsningar på fritidsresande som nu görs inom kollektivtrafiken i Värmland.

Visit Värmland