Utsikten från den nya bakfickan är det inga fel på.

Populär veranda utökar med handelsbod och bakficka

Sommar betyder utflykt, och med ny handelsbod och glasskiosk är man på välbesökta Picassos Veranda redo inför högsäsongens alla gäster.
– De flesta som åker till Kristinehamn vill ut och titta på Picassoskulpturen, säger Linda Langegård Lindén.

Linda och hennes man Anders har drivit Picassos Veranda sedan förra våren, och efter att då ha renoverat restaurangen tar man nu ytterligare steg för att utveckla verksamheten. Nytt för i år är att man kompletterat caféet och restaurangen med en handelsbod och en bakficka där du kan köpa glass och fika. 
– Det är många som vill ha glass på sommaren, och då tycker vi det är bra att kunna dela upp det lite för att undvika köer, säger Linda.

I handelboden finns ett sortiment av inredning och presenter, lite gammeldags retrogodis. Det är även på gång att man ska få in lite kläder, och det finns en vision om att erbjuda ett urval delikatesser i handelsboden.
– Man kan inte göra allt på en gång, konstaterar Linda, och vi som driver det här har andra jobb vid sidan av så man får göra saker i den takt man hinner.

Hon ser fram emot sommarsäsongen och alla glada gäster, och berättar att man planerar allt från yoga-
frukostar till musikevenemang under sommaren. Det finns även tankar på exempelvis grillkvällar och räkfrossa.
– Vi vill få till lite mer event och sjösätta idéer som vi inte riktigt hann med i fjol.

En annan nyhet är att det nu också finns möjlighet att hyra boende i Fyrhuset ett par hundra meter längre ut på udden. Det charmiga huset ligger alldeles nära stranden, och under vintern och våren har det hyrts ut till såväl vinterbadare som fiskare.

Linda menar att man hunnit mycket, men att det finns massor av idéer för fortsatt utveckling.
– Vi har en önskan om att få en gästbrygga, säger hon, det hade varit fantastiskt att
kunna lägga till här med båt.

Text & foto: Nicklas Remmegård.