Stig Olson blandteknik. Liggande Ängel Foto: Nina Simonen.

Ny spännande basutställning i Kvadraten i Kristinehamn

Kristinehamns konstmuseums samling har genomgått en omhängning utförd av Vänföreningen Kristinehamns konstmuseum. Resultatet är ett färgstarkt urval med fokus på lokala och regionala konstnärer.

En stor del av museets samlingar utgörs av donationer av konstnärerna Bengt Olson och Stig Olson som självklart finns representerade i denna basutställning. Vänföreningen Kristinehamns konstmuseum, med Maud Sandström och Elsa Hallbäck i spetsen, har plockat fram många spännande konstnärskap ur kretsen av Kristinehamnskonstnärer samt stipendiater med rötter i Värmland och Kristinehamn.
– Vi vill verkligen lyfta fram och berätta om traktens konstnärer och är också glada att föreningens senast inköpta verk, en skulptur med titeln ”She turned and smiled” av Lorraine Rantala, bidrar till den kvinnliga representationen i samlingarna, säger Elsa Hallbäck, ordförande för Vänföreningen Kristinehamns konstmuseum.

Text: Björn Hallin