Lunnedet renovrades innan de nya entreprenörerna tog över. Tom understryker att samarbetet är väldigt bra.

Nu har nyrenoverade Lunnedet öppnat

Nyligen öppnade Lunnedet i ny regi. Tom Fylling och Erik Petersson driver numera verksamheten i de natursköna omgivningarna utanför Karlskoga, och de har gott om idéer för verksamheten.
– Det är ett fantastiskt område, säger Tom Fylling.

När vi bara dagar efter öppningen träffas i det nyrenoverade caféet kan konstateras att det var en lyckad första helg som kickade igång säsongen.
– Vi har fått jättefina reaktioner och det var varit bra tryck, nu längtar vi till att semesterperioden ska dra igång, säger Tom.

Lunnedet kommer även i fortsättningen vara ett sommarparadis för både Karlskogabor och turister, som besökare kommer du känna igen dig. Idéer och planer för att utveckla verksamheten och området saknas dock inte.
– Vi ska inte ändra på det folk gillar, menar Tom, men vi siktar på att det ska finnas lite mer aktiviteter på plats.

Han betonar att man kommer vara lyhörda på vad folk vill ha och berättar att det exempelvis är många som efterfrågat motorträffar, vilket är något man absolut vill få till redan nu under sommaren. Längre fram kommer man också satsa mycket på musik, och tanken är att när man kommit igång ska mat och musik vara kärnan.

Idéerna är många och sträcker sig inte bara över sommaren. Han nämner bland annat att en julmarknad hade varit roligt, och att det finns en dröm om att på sikt kunna anordna större konserter på den stora gräsmattan bakom caféet. Det ligger dock längre fram i tiden. Nu ser man först och främst fram emot sin första sommar på Lunnedet, med allt vad det innebär av ljuva sommarkvällar och möten med gäster.
– Det är mötena jag lever för, säger Tom, att se till att folk åker härifrån med samma känsla som man får när man kommer hit.

Han tittar ut över kanalen som sakta rinner förbi bortom ängen.
– Sämre arbetsmiljö kan man ha.

Text & foto: Nicklas Remmegård