Manal Makhon har tagit över anrika Märtas Konditori i Degerfors.

Manal öppnar nytt i Märtas gamla lokaler

Under fem år drev Manal Makhol Degernäs Herrgård med stor framgång. Pandemin satte dock käppar i hjulen och hon lämnade verksamheten Sedan några månader tillbaka har hon tagit över  anrika Märtas Konditori i Degerfors och driver nu verksamheten vidare under namnet Manals Café.

Det är många degerforsbor som tagit en fika på Märtas Konditori. Det gamla namnet kommer att leva vidare så att alla gamla kunder känner igen sig. Manal kommer även att satsa på nya kundgrupper genom att bredda sortimentet. Det betyder att det blir ett större utbud av smörgåsar, både kalla och varma, vanligt kaffe ska samlas med cappuccino och latte och en och annan espresso. Det kommer också att bli möjligt att köpa bakade potatisar med olika röror, baguetter och sallader.

Efter övertagandet i april har Manal totalrenoverat hela caféet och köpt in ny inredning. På utsidan av lokalerna möter cafémöbler och urnor med grönska gästerna.  Tidigare bestod kundkretsen av lite äldre degerforsbor men nu har ungdomar som aldrig besökt Märtas hittat hit. Öppettiderna är generösa från åtta på morgonen till nitton på kvällen.

Text: Björn Hallin