Enhetschef Claes Samuelsson visar runt i den halvmåneformade byggnaden.

Ljuva bad i Kumla

Funderar du på en utflykt i sommar kan Djupadalsbadets bad och camping i Kumla vara ett starkt alternativ. Här kan du bada inom- och utomhus, sova kvar på campingen och upptäcka Kumla med omnejd.

– Utebadet har funnits sedan slutet av 60-talet och badhuset togs i drift 2013, berättar enhetschef Claes Samuelsson medan han visar runt i den halvmåneformade byggnaden.

Inomhus har man motionsbassäng och äventyrsbad, på övervåningen gym och en mysig relaxavdelning med jacuzzi och tre olika bastur. Ute finns en 50-metersbassäng, en hoppbassäng med hopptorn och en barnbassäng. I en del av den stora bassängen ligger en hinderbana under högsäsongen.
– Det är väldigt uppskattat av både barn och äldre, säger Claes och tillägger med ett leende: Alla blir barn i hinderbanan.

Det är långt ifrån bara Kumlabor som nyttjar badet. Det är nära till Örebro, Kumla är en lagom dags- eller helgutflykt för barnfamiljer från vårt område och det kommer också en hel del turister.
– Tyskar, nederländare, norrmän, det är en salig mix av besökare.

En anledning till det är campingen som ligger alldeles intill badet. Claes berättar att antalet campinggäster faktiskt ökade under pandemin, och att det nu görs en utredning om att bygga ut campingen.
– Vi får se vad de kommer fram till och vilka beslut som tas, påpekar han.

Sommaren är högsäsong för både badet och campingen, en fin och varm dag har man stora mängder besökare.
– Då syns inte många kvadratmeter gräs, ler Claes med en gest mot gräsmattan intill bassängerna.

Sådana dagar är det av än större vikt att man som badare tar sitt ansvar, badar med respekt för både sin och andras säkerhet och har uppsikt på såväl barn som andra.
– Våra badvärdar har uppsikt över bassängerna, men med många badande en varm sommardag är det omöjligt att i varje ögonblick se allt. Det är viktigt att man som badare har koll och tar hand om varandra, vi vill att alla ska trivas.

Djupadalsbadet är öppet hela sommaren, man hoppas på fint väder och många glada badare och ser fram emot första sommaren utan pandemirestriktioner. 
– Nu laddar vi för en riktigt sommar. Det ska bli jättekul att få släppa på utan restriktioner och låta folk bada!

Text & Foto: Nicklas Remmegård.