På den härliga verandan kan du njuta av trubadurunderhållning.

Full fart på Degernäs Herrgård

Motorträffar med mullrande och glänsande bilar, räkbuffé varje onsdag och Moules Frites med bubbel varje fredag. Det är några av arrangemangen som blivit populära på Degernäs Herrgård i Degerfors.

För ett år sedan togs Degernäs Herrgård över av Camilla Hammarbäck som flyttade över sin verksamhet från Lunedet till Degerfors. Tanken är att göra Degernäs till ett populärt besöksmål inte bara för golfspelare och campinggäster utan även för de besökare som tidigare kände sig som hemma på Lunedet. 

Under året som gått efter övertagandet har en ny rejäl veranda med loungeavdelning byggts vilket blivit mycket uppskattat av gästerna.

Herrgården har även kört igång med motorträffar varje tisdag och den första träffen blev mycket lyckad med många bilar. Efter det har det varit trögare och här har vädret spelat en avgörande roll. Det har nämligen regnat varje tisdag efter premiären och det lockar inte bilentusiasterna att plocka fram sina bilar men Camilla hoppas på bättre väder framöver.

Varje onsdag bjuder herrgården på räkbuffé och ofta kommer en trubadur och underhåller. Samma sak gäller på fredagar då det är musselkvällar med Moules frites. Det är en maträtt som består av kokta musslor och friterad potatis och kan ses som en nordfransk eller belgisk motsvarighet till den engelska rätten fish and chips. Moules frites brukar avnjutas med ett eller flera glas mousserande vin.

Under maj och juni har många företag bokat in sig på herrgården för olika företagsevent.
– Det verkar som företagen passar på att boka in sig på olika arrangemang som de inte kunnat göra tidigare på grund av nedstängningen under pandemin. Vi får många bokningar på bland annat grillbufféer, säger Camilla Hammarbäck.

Hon har även framfört önskemål till kommunen om anläggandet av en båtbrygga och en utgallring av träden vid vattnet så att sjön syns från herrgården. En båtbrygga är ett önskemål som många gäster fört fram.
– Det finns gott om båtar i Möckeln och många har efterlyst en möjlighet att lägga till och komma till herrgården för att ta sig en fika eller en bit mat, säger Camilla. 

Än har hon inte fått något svar från kommunen men hoppas på att projektet med en brygga ska bli av. Camilla arbetar även för att få ett utökat samarbete med golfbanan och campingen för att genomföra olika evenemang och på så sätt dra nytta av varandra. 

Text: Björn Hallin. Foto: Degernäs Herrgård