Emelie Wilnier, hotellchef på Hotell Alfred Nobel.

Bra start för nya Restaurang Baptista

I mitten av maj slog Restaurang Baptista upp portarna på Hotell Alfred Nobel. Med ett koncept som knyter an till Karlskogas historia och cirkusdrottningen Baptista Schreiber har mottagandet varit gott, och man ser nu fram emot sommaren.

– Det har varit en bra start, men intensivt, säger Emelie Wilnier, hotellchef på Hotell Alfred Nobel som tillsammans med restaurangchef Anna Svensson och köksmästare Sandra Sånebo håller i trådarna för den nya restaurangen.
Man har valt att öppna lite försiktigt och ta det steg för steg. Under våren har man serverat lunchbuffé, medan man efter midsommar växlat över till kvällsservering med a la carte. Efter sommaren är tanken att kunna göra båda delarna.
– Det är förhoppningen, säger Emelie, men det gäller att hänga med personalmässigt.

Hon berättar att känslan man vill skapa är att man som gäst välkomnas till Baptistas vardagsrum. Man ville ha ett tidlöst koncept, och då passade det bra att utgå från Karlskogas historia som cirkusstad.
– Det är vår ekonomitjej Carolina som tagit fram idén och inrett restaurangen, säger Emelie.

Hon konstaterar att tanken på att öppna restaurang har funnits länge, men att pandemin gjorde att planerna fick läggas på is. 
– Det känns väldigt roligt att vi kunde öppna upp det här när pandemin var över, säger Emelie, det har gått från noll till 110.

Utöver att man öppnat restaurangen ser man även i övrigt ett uppåtgående trend för hotellet med mycket bokningar och gäster. När vi träffas har man precis stått värd för det stora studentfirandet, och är mitt i förberedelserna inför motorsportveckan.
– Det är kul att det är tillbaka i någon form av normalitet, och superkul att hela huset rör på sig. Vi ser fram emot att skapa event som efterfrågas av både Karlskogabor och turister.

Text & foto: Nicklas Remmegård