Kulturcentrum Berget

Berget – mötesplats för kultur och nostalgi

Kulturcentrum Berget är ett givet utflyktsmål för gammal och ung. Där finns ett välbesökt café, handelsbod, hantverkare, museer, antikbodar, en rad loppisbodar och mycket mera. 

Berget satsar stort på barnaktiviteter i sommar. Med utbildade fritidsledare på plats arrangeras bland annat dagliga trollvandringar till Sveafallen, du kan besöka Svingelskogen, träffa djuren i djurhagarna och mycket mer.

På Berget ska du få en fläkt av historiens vingslag. Det får du verkligen på nostalgivinden som Gittan Pettersson och Gun-Marie Dahlberg driver i en av längorna. 
Där finns en gedigen samling kläder och inredning från hela förra seklet utställd. Det hela startade med att de fick en stor mängd kläder från Hasses Lada, och sedan har samlingen växt genom gåvor från privatpersoner. Gun-Marie och Gittan har också syateljé och gammeldags manufakturaffär, där du hittar allt från tråd till tyger. Även Marielunds Diversehandel är som ett litet museum med en känsla av att färdas tillbaka i tiden. Här hittar du antikviteter och second hand, inte minst mycket bruksföremål, men också ett utbud av tvålar, nötter och allt som hör en diversehandel till.

För grannbutiken Antik- & Kuriosaboden är kvalitet och tidlöshet ledorden. I den mysiga, alltid välfyllda butiken hittar besökarna allt från glas och porslin till konst och design. Behöver du ersätta en trasig del i din servis? Då kan du hitta den här. Nytt för i år är att butiken har en avdelning med vintage och märkeskläder, vilket blivit väldigt populärt.

Alldeles intill har konstnären Annika Nielsen sin ateljé där hon huserar med sina fantasifulla verk. Hon arbetar mycket med keramik och skulptur men blandar gärna tekniker och material. Resultatet blir säregna och fantasieggande figurer som roar och väcker tankar.
På Berget finns något för alla.

Text & foto: Nicklas Remmegård . Foto: Marita Olén Widenberg