Moonshiner Rockabilly Trio står på scenen under Krutrocken.

Firar in Motorsportveckan med 50-talsfest

Onsdag 15 juni, alldeles efter den stora invigningen av Motorsportveckan, bjuder före­ningen Krutrocken in till 50-talsfest på gården vid Bergmans Gjuteri.
– Då blir det prickig klänning, dans och rockabilly, säger Jenny Sidenvall på Krutrocken, det ska bli fest hela natten.

Jenny Sidenvall

Festen är en del av Motorsportveckan, och förhoppningen är att många glada, både karlskogingar och besökare utifrån, vill fira att Motorsportveck­an är tillbaka efter ett par års ofrivilligt uppehåll.
– Jag brukar själv vara med på cruisingen på lördagen, säger Jenny och att Krutrocken kommit med i Motorsportveckan och kan göra något sådant här känns vansinnigt roligt.

Det blir en kväll med musik, dans och glädje. Gammelbacka Bryggeri finns på plats för att servera korv, hamburgare och dryck, och givetvis kommer du kunna beställa tidsenliga drinkar. På scenen står Moonshiner Rockabilly Trio vilket garanterar fullt rockabillyös.

Förväntningarna på kvällen är höga, och Jenny och resten av styrelsen ser fram emot att få fira in Motorsportveckan med en rejäl fest.
– Motorsportveckan är viktig för Karlskoga, och det vill vi självklart vara en del av, säger Jenny.

Föreningen Krutrocken bildades sistlidna augusti och har sedan dess arrangerat en rad spelningar, de flesta på Gammelbacka.
– Vi har fått fantastiskt bra respons på tidigare events, berättar Jenny, både från besökare och banden.

Man inriktar sig främst mot punk och metal, men gör även andra roliga grejer. 

Tidigare under våren arrangerade man exempelvis en 90-talskväll, som till hösten följe man upp med en 80-talskväll. Men först är det alltså ett besök i 50-talet som gäller.
– Det ska bli fantastiskt roligt! Vi hoppas på bra väder så vi kan vara ute och dansa hela kvällen.

Förköpsbiljetter till 50-talsfesten finns på Tickster.
Du som har partnerpass till Motorsportveckan går in gratis.

Text. Nicklas Remmegård