Svängig bluesfest i Karlskoga

Snart är det äntligen dags för Karlskoga Summertime Blues & Kids Festival. Sista helgen i juli flödar bluessvänget över Näset.

Karlskoga Summertime Blues & Kids Festival, som arrangeras av MR Events i samarbete med Karlskoga Rock & Bluesförening, hålls på udden vid Näset. Scenen är placerad på planen bakom Gamla Pumphuset, som också sköter all servering på området.

Festen börjar fredag 29 juli då Top Dogs kliver ut på scenen för att sparka igång festivalen med sin soulgungiga blues. Därefter spelar de båda legendarerna Bill Öhrström och Mats Ronander, den senare tillsammans med lokala E.L.S. Band. Det blir också rockigt tung blues från Pontus Snibbs Wreck of Blues.

På lördagskvällen framträder festivalens kanske största dragplåster. Louise Hoffsten debuterade redan på 80-talet, fick sitt stora folkliga genombrott med plattan Rhythm & Blonde 1993 och har sedan dess varit en Sveriges mest älskade artister. Samma kväll spelar även americanainspirerade Sofie Reed, The Hightones med medlemmar från Karlstad och Örebro samt Lisa Lystam Family Band, som med sin rootsrockiga blues gjort sig kända som ett vasst liveband.

Kl. 11-15 på lördagen blir det en festlig dag för hela familjen med bland annat Kalasfix med Clownen Mary med vänner, besök av Boris & Doris, ponnyridning och mycket mera. Denna del av arrangemanget har fritt inträde, men du kan skänka en slant till AjaBajaCancer.

Biljetter på www.tickster.se

Text: Nicklas Remmegård.