Patrik Larsson står bakom satsningen på Skohörnet.

Gör satsning på bra skor för alla

Efter att i många år sålt både skor och hjälpmedel bestämde sig PL’s Hjälpmedelsbutik i Karlskoga för att göra en satsning och dela upp verksamheten i två butiker. Nyligen öppnade man Skohörnet i anslutning till Hjälpmedelsbutiken på Gustavsgatan.
– Här finns bra skor för alla, säger Patrik Larsson som tillsammans med hustrun Ingela driver de båda butikerna.

I dagsläget har man framförallt skor från Joya, som Patrik kallar världens mjukaste sko, New Feet som passar breda och svullna fötter och Hoka men tanken är att kontinuerligt utveckla sortimentet och plocka in fler märken.
– Vi satsar bara på kvalitetsskor, säger Patrik och menar att folk blir allt mer kvalitetsmedvetna och vill ha bra grejer.

Både Joya och Hoka är skor som är bra för såväl fötter som knä och rygg, och en stor kundgrupp är exempelvis lärare och vårdpersonal som går och står mycket på hårda underlag. 

Många har hört av sig och varit oroliga över att man ska sluta med hjälpmedel, men så är det alltså inte. De båda butikerna drivs parallellt, i varsin halva av lokalen. I en halvan hittar du allt för fötterna, i den andra precis som tidigare allt från rullstolar till bestick, rehabhjälpmedel och dramatenväskor med fiffiga funktioner.
– Vårt mål är att hjälpa människor att må bättre och att underlätta vardagen.

Skohörnet och PL’s Hjälpmedelsbutik kompletterar varandra och många som kommer in för hjälpmedel köper också skor och vice versa. Patrik ser ljust på framtiden, intresset ökar hela tiden, och även om man har en webbshop tror han fortfarande på den fysiska butiken.
– Jag tror att man vill känna och klämma, säger han, kunna prova skorna innan man köper.

Ytterligare en kund kliver in i butiken, får hjälp att hitta vad hon letar efter och tar med belåten min några provsteg över butiksgolvet. Strax därefter är affären klar.
– Det är det som är roligt, alla nöjda kunder som kommer in och är glada över att ha fått hjälp.

Text & foto: Nicklas Remmegård