Kulturhusets Dag blir en riktig fest lördag 14 maj

Lördag den 14 maj blir det full fart i Kulturhuset i Storfors med författarbesök, barnteater och mycket mer.

– Det här är vårt sätt att hälsa Storforsborna hjärtligt välkomna tillbaka till Kulturhuset efter en längre tid av restriktioner och begränsningar. Tack för att ni hållit i och hållit ut, säger bibliotekschef Michael Nordeman.

Han ser fram emot att få ställa till en riktig kulturfest och samtidigt få visa upp kommunens fina bibliotek.

Bibliotekschefen vill visa den nyrenoverade barnavdelningen och de fina nyrenoverade aktivitets- och mötesrummen och allt annat som finns tillgängligt för alla som bor och verkar i kommunen.

– Det här blir en riktig toppendag som du garanterat inte vill missa, säger Michael Nordeman.

Författarna Kristina Appelqvist och Emelie Schepp kommer att göra ett gemensamt scenframträdande där de pratar om sina författarskap. Efter framträdandet blir det boksignering i biblioteket.

– Jag ser verkligen fram emot att få komma till Storfors och medverka på Kulturhusets dag! Värmland är ett vackert och spännande landskap med en dialekt som till viss del påminner om den västgötska som talas i Skaraborg där jag är bosatt. Kanske är det dessa dialektala likheter som gör att jag alltid känner mig som hemma när jag besöker Värmland, säger Kristina Appelqvist, som skriver deckare som brukar kallas mysdeckare, eller pusseldeckare i Agatha Christies anda.

Hon kommer att berätta om hur det kom sig att hon blev författare mitt i livet, om sina deckare och om sin senaste bok ”Klänning för korta kvinnor” som är första delen i en ny serie.

– Den brukar beskrivas som en underhållande spänningsroman om moraliska dilemman, oförlösta drömmar och kontrasterna mellan storstad och landsbygd, säger hon.

Emelie Schepp kommer också att prata om sin resa som författare, från garageuppfarten till världen, hur hon skapade den komplexa åklagaren Jana Berzelius och om den rykande färska boken ”Björnen sover”.

– Jag ser fram emot att komma till Storfors, det är första gången jag är där, men min mamma har flera år i rad sålt musik i vimlet på Storforsmârken, säger hon.

Från scenen bjuds också på extra mycket glädje och skratt för de yngre besökarna när Duo Danzeros framför barnföreställningen ”Varieté Schlagadoff!” Åskådarna får bland andra möta kullerbyttemannen och se trolleri, bordsakrobatik och en flexibel uppfinning.

På plats i Kulturhuset finns också konstnären Sasha Bergdahl-Larsson som bjuder in till prova på-workshop för alla som är nyfikna på att få leka med färg och form. Det bjuds även på pyssel, tävlingar, öppet café och troligen även någon biofilm denna festdag.

FAKTA OM KULTURHUSET DAG 14 MAJ

Pågår 14 maj klockan 11.00-15.00 i Kulturhuset, Centrumplan 1.

12.00 Barnteater (beställ gratis fribiljett via biblioteket)

13.00 Författarsamtal (beställ gratis fribiljett via biblioteket)

Pyssel, kreativt skapande, tävlingar, café och mycket mera. Alla aktiviteter är gratis.

Information: Storfors bibliotek 0550-651 94.

Text och foto: Eva Wiklund