Kända artister till Näset i sommar

2022 blir en späckad musiksommar vid Näset. Fredagsfester, Karlskoga Summertime Blues Festival och inte minst Möckeln Lake Magic med storstjärnan Miriam Bryant på planen bakom Gamla Pumphuset den 8 juli.

– Miriam Bryant-konserten bokades redan 2020 men fick skjutas upp på grund av covid, berättar Mike Luff på arrangerande MR Events. Det har varit jobbigt att behöva hålla tyst om det så länge.

Han tror att de omkring 3000 biljetterna kommer sälja slut tidigt, så den som vill gå uppmanas skaffa biljett så snart som möjligt.
Även Summertime Blues Festival har fått skjutas upp under pandemin.
– Det känns skönt att kunna köra nu, säger Mike om festivalen som hålls 29-30 juli.

Festivalen bjuder på ett digert program med artister som Bill Öhrström, Mats Ronander och Albin Lee Meldau. Under lördagen kommer det dagtid hållas en familjedag med clowner, magiker, ponnyridning och andra roligheter på området.
– Det är fri entré på familjedagen, men man kan skänka ett frivillig bidrag till AjaBajaCancer.

Tre gånger under sommaren blir det Fredagsfester på udden. Det är lite mindre events som hålls framför pumphuset, på ett område som kommer rymma omkring 700 personer. Vid premiären 27 maj spelar Clara Klingenström, och i augusti är det dags för Jack Vreeswijk och Love Antell att äntra scenen.

Bijetterna till spelningarna med Miriam Bryant och Clara Klingenström är släppta, i övrigt släpps biljetter efter hand under våren. Dessa säljs via Tickster.

Text: Nicklas Remmegård