Låter dig njuta av enkel och bekväm vardagslyx

En stunds avkopplande vardagslyx, ett varmt utebad en kall vinterkväll eller svalka en stekande sommardag. Ett eget spabad i trädgården lockar allt fler.
– Spabad blir bara hetare och hetare, säger Sebastian Holmqvist, butikschef på Hydropool i Örebro.

I en alkov i den luftiga lokalen i Marieberg har ett av de lyxiga spabaden fyllts upp. Här kan du provbada innan ditt köp.
– Vi hade en familj här som provade ett swimspa, berättar Sebastian,  efter att ha badat i över två timmar fick föräldrarna mer eller mindre dra barnen härifrån.

Han och kollegan Dragan Petrow menar att intresset för spabad och swimspa varit stadigt växande, men att det blivit ett ännu större uppsving de senaste åren. Kanske för att många istället för resor valt att lägga pengarna på hemmet och på den vardagslyx ett spabad innebär.

Ett tryck på den lättmanövrerade displayen och massagestrålarna får vattnet att bubbla. Det är inte några slumpmässigt sprutande strålar, utan alla massageprogram är särskilt framtagna och genomtänkta för att ge en effektiv massage. Hydropools bad är en premiumprodukt med genomgående hög kvalitet och många fiffiga funktioner. Bland annat den självrengöringsfunktion man är ensamma på marknaden om, och som innebär att det krävs minimalt med underhåll.
– Det ska inte vara ett projekt i sig att ta ett spabad, påpekar Dragan, det ska vara enkelt och bekvämt.

Utöver traditionella spabad har man på senare år också sett ett allt större intresse för swimspa. Det är ett alternativ till en pool, som jämfört med en sådan har många fördelar. Den är billigare och tar upp mindre yta, men genom den reglerbara jetströmmen kan du simma kilometer efter kilometer utan vändningar. Till skillnad från en pool går den också att använda året om.
– Enda skälet till att inte varje svensk har ett swimspa är att de är så nya på marknaden att många inte vet att det finns, menar Sebastian medan han visar några av de modeller Hydropool kan erbjuda.
– Det passar både elitsimmare och motionärer, och ungarna älskar det!

Vattenytan på det fyllda badet lyser upp av den inbyggda belysningen, i ena hörnet har axelmassagen gått igång, termostaten visar 38 grader.
– Kunder frågar ibland hur länge ett bad håller, säger Dragan, men det kan vi inte svara på. För de som köpte sina bad när vi började med spabadsförsäljning i Sverige 1997 har dem igång fortfarande.

Text & foto: Nicklas Remmegård