Kläder för både brud & brudgum visades.

Många besökte bröllopsmässan på Degernäs

Lördag 27 mars samlades många som går i giftastankar på Degernäs för att besöka den stora bröllopsmässan på herrgården.
– Jätteroligt att alla varit nöjda med visningen och allt, säger Ingegerd Nordquist på Fest & Bröllopspalatset som ligger bakom mässan.

Bland det knappa 20-tal utställare som visade upp sig fanns bland annat fotograf, juvelerare och florist, men även presentbutiker, bröllopstårtor och till och med en klassisk Londontaxi som går att hyra för ståndsmässig transport av brudparet. Även Degerfors-Nysunds församling fanns på plats.
– Det är en stor bredd på utställare, säger Ingegerd, allt vad som kan behövas för ett bröllop.

Själv stod hon för den populära modevisningen där Fest & Bröllopspalatset visade ett 40-tal brudklänningar, men också en hel del klänningar för brudnäbbar, tärnor och besökare likväl som åtta omgångar herrkläder.
– Det blev väldigt positivt mottaget, det var många som var intresserade och som tyckte att det var en fin visning med mycket klänningar.

Hon menar att det är väldigt stor variation på klänningarna nu, men att trenderna drar lite mer åt det romantiska och bohemiska. Det är inte de största, mest pompösa klänningarna som är populära just nu. Vilket går i linje med att även bröllopen i stort gärna är lite mindre och mer intima idag än för några år sedan.
– Det är mycket personligt idag, man har lite idéer om hur man vill ha det och det är inte de stora bröllopen med hundratals gäster.
Hur många som totalt besökt mässan har hon när vi pratas vid ingen uppgift om, men dagen har varit välbesökt och hon konstaterar att den första av dagens två visningar var helt fullsatt.

Det är andra gången Ingegerd arrangerat en sådan här mässa ihop med Degernäs, och på frågan om det blir fler mässor i framtiden konstaterar hon att det är roligt men att det innebär mycket jobb.
– Just nu är det skönt att ha klarat av det här, säger hon med ett skratt, men omöjligt är det inte.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Degernäs Herrgård