Helgtips v. 15

I påsk visar SVT ett knippe intressanta och sevärda kulturdokumentärer. Vi tipsar om några av våra favoriter.

TV Redan ikväll visas Ett jävla liv – En film om Bodil Malmsten¸ om den folkkära poeten Bodil Malmsten. Imorgon, påskafton, visas Marian Anderson, århundradets röst. En film om sångerskan Marian Anderson som 1955 blev den första svarta solisten på Metroplitanoperan, och som påsken 1939 höll en utomhuskonsert framför en 75 000 personer stark publik vid Lincoln Memorial. På påskdagen visas så Världens vackraste pojke, om Björn Andrésen som kallades just så efter sin medverkan i Döden i Venedig. Extremt sevärd dokumentär om ett livsöde som både fascinerar och berör.

Har du tid över kan du också passa på att se Påsken i konsten som visas lite tidigare på lördag kväll, och varför inte Från Jesus till Picasso – Om barnet i konsten, som visas påskaftons förmiddag.

Nicklas Remmegård