Jan Barthelson svarar på frågor.

Välbesökt öppet hus på Sannakajen

När Kristinehamnsbostäder höll öppet hus för att visa upp de nybyggda lägenheterna vid Sannakajen lockade det många nyfikna. ”Wow, här var det utsikt” och ”vilket härligt ljus” var bara ett par av de kommentarer som hördes i vimlet.

Utanför porten ringlar sig en kö, och där innanför hälsar personal från Kristinehamnsbostäder välkommen. Väl uppe på den våning som visas möts vi av ett myller av människor. Unga och gamla, barnfamiljer och äldre par. Många tittar nyfiket runt i rummen, ställer frågor till personalen, provöppnar lådor och skåp. Vissa verkar redan ha börjat möblera i tanken. ”Här skulle man kunna ha extra garderober”,  säger en man till sitt sällskap, i ett annat rum funderar ett äldre par på om det är bäst att ställa matbordet längs väggen eller en bit ut på golvet.
– Inte ens i den vildaste fantasin kunde vi tro att det skulle bli såhär mycket folk, säger VD Jan Barthelson, det är superkul!

Han berättar att omkring hälften av lägenheterna i de två husen är uthyrda, men att det med tanke på uppslutningen den här dagen och på hur många som visat intresse för att ställa sig i kö kommer det nog att rassla till och gå fort under den följande veckan.
– Det är inte ofta man får möjlighet att bygga den här typen av hus såhär nära vattnet, säger han och berättar att husen är extremt energieffektiva samt att man placerat solceller på taken, har platser för laddning av elbil och att alla kringbyggnader försetts med sedumtak.

Lägenheterna är ljusa och välkomnande, med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönstren. Den vackra ekparketten bidrar till en känsla av lätthet, och mer än en gång hörs ett förtjust utrop när någon kliver ut på den inglasade balkongen och möts av den magnifika utsikten över Varnan och bort mot horisonten.

Besökarna fortsätter strömma till, de positiva kommentarerna är många. Som damen vi passerar på vägen ut konstaterar:
– Här kommer man trivas.

Text & foto: Nicklas Remmegård