Ska märkas på stan när Degerfors spelar match

Degerfors IF:s hemmapremiär mot Häcken den 9 april närmar sig, och med det tar planerna på aktiviteter runt matcherna allt fastare form.

Britt-Marie
Room-Östberg

Britt-Marie Room-Östberg, tillväxtstrateg på Degerfors kommun, berättar att tanken är att man vill att det ska uppmärksammas när DIF spelar, att det ska vara lite folkfest.
– Vi vill visa det bästa Degerfors, säger hon, både för besökare och invånare. Hon menar att man vill visa att man gör det här tillsammans, att hela Degerfors sluter upp bakom DIF.

Det program man nu presenterar sträcker sig fram till slutet av maj, men det kommer ordnas aktiviteter även i samband med sommarens och höstens matcher.
Speldatum för dessa har dock ej meddelats, varför inget program ännu spikats.

Aktiviteterna har tagits fram i samverkan mellan kommunen, Degerfor IF, lokala näringsidkare och andra aktörer.
– Vi utesluter ingen, säger Britt-Marie Room-Östberg. Vi är glada för alla som vill vara med oavsett om det är ideella föreningar, näringsidkare eller någon annan.

Tanken är att det ska vara festligt och glatt kring matcherna, och riktigt festligt blir det i samband med årets andra hemmamatch, mot Hammarby torsdag 21 april. Då smygstartar Degerforsfesten med tivoli på torget, för att under fredagen och lördagen fortsätta med knallar och festligheter längs Medborgargatan. Även hemmamatchen mot Elfsborg 1 maj blir lite extra festlig då det utöver sedvanligt förstamajfirande även är premiärhelg på Berget och det arrangeras storloppis på Degernäs Herrgård. På herrgården kommer det under matchdagar anordnas trubaduraftnar, och kommunen har skyltat upp en gångväg längs Letälven från Degernäs till Stora Valla.

Från kommunens sida har man också jobbat mycket med parkeringar, men uppmanar de som kan att ta sig till matcherna med kollektivtrafik, cykel eller till fots för att slippa köer. Skulle du sedan vara tidig kan du passa på att besöka fotbollsmuseet, som öppnar tre timmar före avspark.

Alla aktiviteter kommer annonseras på hemsidan; visitdegerfors.se

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Degerfors IF