Modehus bygger ut

För snart ett år sedan slog Modehus upp portarna i Katrinedal, nu har man byggt ut och närapå fördubblat butiksytan.
– Nästan 90 kvadratmeter till har det blivit, säger Marianna Lundgren.

Tanken har hela tiden varit att utöka med det som nu är butikens nya del, men då man flyttade in behövde den delen av lokalen först renoveras och fastighetsägaren behövde åtgärda en del saker i den. Förhoppningen var att det arbetet skulle varit färdigt redan i fjol, men pandemin orsakade förseningar och därför har man kunnat utöka butiken först nu.
– Vi var rädda att det skulle dröja ännu längre, säger Marianna Lundgren, men jag är glad att vi fick öppna nu till våren.

När vi är på besök dagen innan man öppnar igen efter utbyggnaden håller Marianna och kollegan Christina som bäst på att ordna med de sista detaljerna, ser till att alla kläder hänger där de ska.
– Det här är en färg som kommer mycket nu, säger hon visar upp en tröja i en nyans som drar åt tiffanyblått. Den blir väldigt snygg ihop med marinblått, svart eller brunt.

Överhuvudtaget är det mycket färg i vårens kläder, gärna lite mjuka och milda kulörer åt det pastelliga hållet.
Ljus lila, syrén, rosa och orange kulörer, och så en hel del blått. Tunna mönstrade byxor som passar bra till exempelvis skolavslutningar och andra tillfällen där man behöver vara lite lagom uppklädd ser man mycket av, men också en hel del lin i både byxor och toppar.
– Skjortorna är tillbaka, menar Marianna, gärna lite tuffare skjortor man kan ha utanpå.

Butiken har varit stängd under ombyggnaden och Marianna ser fram emot att öppna och att träffa kunderna igen.
– Det ska bli roligt, och spännande att se hur det blir mottaget. Jag hoppas att kunderna fortsätter komma efter nyöppningen.

Text & foto: Nicklas Remmegård