Foto: Degerfors IF

Planerar aktiviteter runt Degerfors hemmamatcher

När Degerfors IF spelar hemmamatch är det fest på Stora Valla. Nu vill man från kommunens och Degerfors IF:s  sida att feststämningen ska spridas även utanför arenan och planerar för olika aktiviteter runt matcherna.

– Vi har startat en grupp som tittar på aktiviteter i samband med matcher på Stora Valla, säger Britt-Marie Room Östberg, tillväxtstrateg  på Degerfors kommun.
I gruppen har ingått representanter från DIF, Vulkanerna, Degerfors centrumutveckling och Degerfors kommun. 
Nyligen samlade Britt-Marie även ihop representanter för besöksnäringen i kommunen för att titta på vad man kan göra i samband med matcherna.

Det har under mötena kommit många förslag och idéer för att skapa en känsla av matchdag och hitta aktiviteter som kan genomföras i samband med matcherna. Degerfors IF spelar sin första hemmamatch för säsongen lördag 9 april, och då är tanken att det ska märkas i hela samhället att det är match på Stora Valla. Exakt vilka aktiviteter som kommer genomföras meddelas senare, men redan nu står det klart att hemmamatchen mot Hammarby 21 april kommer ramas in av att Degerforsfesten smygstartar med tivoli på torget.

Text: Nicklas Remmegård