Tobias ihop med köks- och restaurangansvariga Beatrice Löfström.

Vill vara mötespunkt för kristinehamnarna

Sedan i höstas driver Tobias Eriksson Bowlingen i Lyranhuset i centrala Kristinehamn. Här kan du spela bowling, men också njuta av mat och dryck i glada vänners lag.
– Folk tycker det är jättekul att vi öppnat igen, säger han, det känns som att det varit saknat i stan.

Mottagandet har varit gott och trots pandemi och restriktioner har man haft en bra start med mycket folk både på banorna och i restaurangen.
– Vi har haft en jättebra start, säger Tobias, det har blivit mycket större än vi förväntade oss.

Han beskriver det som att man har en väldigt blandad publik. Unga och gamla, nybörjare och mer erfarna spelare. Framöver finns även planer på att dra igång Korpen, vilket man sett efterfrågan på men inte haft möjlighet att starta upp under tiden det rått restriktioner.
– Bowling är en sport för alla, säger Tobias, och förhoppningsvis är det en sport på uppgång efter pandemin.

Man satsar även en hel del på att utveckla eventbiten. Några dagar efter att vi träffas kommer det arrangeras musikquiz, vilket man hoppas ska bli ett återkommande inslag, och på sikt är tanken att få igång hela lokaler med
exempelvis konferenser och olika typer av event. En del i det är också att få till större tävlingar.
– Vi har fått tillbaka bowlingklubben och dragit igång en pensionärssektion som blivit jättestort. Jag skulle tippa att vi är en av de snabbast växande i Sverige i den här branschen.

Bowlingen är öppen tisdag till söndag varje vecka, till sent på helgerna, och Tobias berättar att det faktiskt är många som spelar även kvällstid. Då ofta i kombination med mat och dryck i restaurangen som håller öppet från klockan tolv alla dagar som Bowlingen har öppet. Här kan man äta middag, ta ett glas mellan rundorna eller bara umgås. Tobias påpekar att man givetvis kan komma hit bara för att käka eller ta en fika utan att bowla.
– Det ska vara en mötespunkt för kristinehamnarna, säger han.

Text & foto: Nicklas Remmegård