Heikki Niinikivi.

Säker förvaring för husbilen och båten

Med 4000m2 fördelat på två plan erbjuder Heikki Niinikivi förvaring för både privatpersoner och företag i det tidigare centralgaraget i Sandviken, Karlskoga. Källarplanet håller en konstant temperatur på 10-15° för såväl bilar som gods, medan det övre planet med sin rejäla takhöjd erbjuder vinterförvaring av husbilar, båtar och husvagnar.

Det är nu nära tre år sedan övervåningen stod färdig, och intresset har varit stort sedan start. Många kunder är återkommande och sprider ryktet bland andra husbils- och husvagnsägare. 
– 80% av de som ställer sin husvagn eller husbil här kommer tillbaka nästa vinter, säger han.

Då golvet ligger 1,5 meter över mark får man aldrig in markfukt, och fläktar håller rotation på luften vilket innebär att det alltid är torrt oavsett temperatur.

Heikki berättar att många traditionellt vinterförvarat sina husbilar hos exempelvis bekanta på landet som haft plats i logar och lador, men att försäkringsbolagen på senare år börjat ställa högre krav på säkerhet.

Just säkerheten är en av de största fördelarna med förvaret i Sandviken. Godkända larm och lås givetvis, och man lämnar inte ut några nycklar utan är alltid med och låser upp. Därtill ligger det i ett tätbebyggt område med grannar och folk i rörelse.
– Så det är välbevakat även av allmänheten, ler Heikki.

Text: Nicklas Remmegård.